Як обрати стільці та столи для кафе: без помилок!

В цій статті ми зібрали поради та рекомендації з вибору стільців та столів для ресторану від італійського виробника меблів COLOS.

Вуличні столи і стільці COLOS для кафе та ресторану

отже до суті: крісла, лавки, стільці, стільці з підлокітниками, табурети, високі та низькі барні стільці, круглі, квадратні, столи на чотирьох ніжках чи столи з центральною опорою, але з якого матеріалу? Модні чи класичні, стильні чи просто зручні? З інноваційним дизайном чи класичним стилем? Коли треба обирати столи та стільці для закладу, варіантів (на щастя) практично безліч.

Столи і стільці COLOS для ресторану: застосування всередині приміщення

Питання можуть не закінчуватися, але відповіді мають бути конкретними і правильними. То як же уникнути помилок? Будьте розсудливі! Трохи креативного відчуття та кілька золотих правил є вкрай важливими.

Стільці і столи COLOS для барів та ресторанів: Золоті правила вибору

Наступні правила є однаково важливими. Ми пронумерували їх для ясності, але жодне з них не є незначним.

Вуличні стільці Torre від COLOS для ресторану: застосування всередині приміщення

Правило 1: Обирайте, не піддаючись модним трендам

Не треба залежати від трендів, одержимості певним кольором, формою чи дизайнером. Розгляньте функціональні та естетичні потреби ваших гостей, якими має керуватися при виборі. Якщо всі критерії вас задовольняють, ви на правильному шляху.

Вуличні стільці Stecca від COLOS для ресторану

Правило 2: Обирайте врівноважений дизайн та міцні меблі

Правильні меблі повинні служити довго. Модні тренди змінюються швидко. Краще покладатися на форми, що поєднують традиції та інновації.

Не забувайте, що стільці та столи зазнають сильних навантажень, тому не економте на якості.

Столи Stato і стільці Split від COLOS для ресторану

Правило 3: Обирайте практичні меблі

Меблі повинні швидко і безпечно пересуватися. Для деяких закладів їх треба розставляти ближче, щоб за столом поміщалося більше людей. Крісла, особливо вуличні, мають бути штабельованими для компактного зберігання вночі або для тривалого зберігання в несезон.

Дуже важкі крісла не практичні ні для гостей, ні для персоналу під час прибирання.

Вуличні стільці Torre і табурети Torre S від COLOS для кафе та ресторану

Правило 4: Обирайте меблі, легкі для чищення та обслуговування

Меблі зазвичай чистять навіть під час роботи персоналу, тому необхідно робити це легко і швидко. Слід уникати матеріалів, що потребують залучення професійних клінігових компаній та важкодоступних для чищення.

Вуличні табурети Torre S від COLOS для кафе та ресторану

Правило 5: Підтримуйте стилістичну єдність

Кожен елемент має відповідати оригінальній концепції. Не зраджуйте стиль невідповідним оформленням. Розмір та форма столів і крісел визначають комфорт та оптимізацію простору.

Вуличні крісла Villa 2 від COLOS для кафе та тераси ресторану

Правило 6: Обирайте зручні крісла

Комфорт також означає пропонувати альтернативи: високі стільці для барної стійки, лаунж-крісла для кавових столиків, лавки та вуличні дивани для затишних куточків. Звичайно, все це має бути максимально зручним.

Вуличні стільці Stecca та лаунж-крісла Stecca L від COLOS для тераси готеля

Правила закінчилися. Але є ще одне: ніколи не втрачайте ентузіазм - це приправа кожного проекту!

Обідні столи Vu та стільці Loria від COLOS

Для консультацій з підбору та комплектації вашої тераси ресторану або кафе звертайтесь до експертів Вілла Ванілла.